175 jaar in de maak, nog steeds pionier!

Dit jaar bestaan we 175 jaar en om onze grote verjaardag in de verf te zetten hebben we een reeks activiteiten gepland. We zullen onze rijke afkomst en geschiedenis vieren, al terugkijkend op de producten en innovaties die van Yale het merk maken dan we vandaag kennen en we belichten hoe het bedrijf zich zal ontwikkelen in de toekomst.

 

History

 

Nadat ze migreerden vanuit Noord Wales in het Verenigd Koninkrijk naar Newport in New York tijdens de 19de eeuw begon de Yale familie een reeks hoogwaardige veiligheidssloten te ontwerpen en produceren. Het was op dit moment, in 1843, dat het eerste slotpatent werd genomen door Linus Yale Senior voor een combinatieslot

Het was pas als hun zoon, Linus Yale Junior, die in 1850 bij het bedrijf begon te werken, dat vooruitgang werd geboekt in de ontwikkeling van het bekende pin-tumbler cilinderslot. Het pin-tumbeler slot werd voor het eerst gebruikt in het oude Egypte meer dan 4000 jaar geleden en wordt vandaag nog uitgebreid gebruikt doorheen de beveiligingsindustrie. Het mechanisme gebruikt pinnen met variërende lengtes om te voorkomen dat het slot werd geopend zonder correcte sleutel. In 1857 heeft Yale Jr zijn ontwerp voor het bekende pin tumbler cilinderhangslot gepatenteerd - een zet die de grondslag betekende van het Yale dat we vandaag kennen en Yale op de kaart plaatste.Door de patenten die werden uitgegeven tussen 1857 en 1865 slaagde Yale er eindelijk in zijn belangrijkste uitvinding te realiseren - het Yale cilinderslot en dit op 27 juni 1865, US patent 48475. Een rond cilinderslot met 5 pin tumblers op 1 lijn en een platte sleutel. Linus Yale Junior transformeerde de vergrendelingsindustrie met zijn vele baanbrekende uitvindingen.

Future

Vandaag is Yale algemeen gekend als " 's werelds favoriete slot" en meer dan 125 landen wereldwijd verkopen deze producten. Als een van de oudste internationale merken is Yale vandaag een van de bekendste en meest gerespecteerde namen in de vergrendelingsindustrie. We staan voor kwaliteit, innovatie, design, betrouwbaarheid, vertrouwen en allerbelangrijkst, veiligheid. Vandaag worden nog steeds miljoenen Yale sloten gebruikt over de hele wereld.

Het doel van Yale is om klanten zich veilig te laten voelen, zodat ze vrij kunnen genieten van hun leven, zonder zorgen, zonder limieten.

Om dit te bereiken verkoopt Yale een hele lifestyle, niet louter een veiligheidsoplossing. Met alle Yale producten kiezen klanten voor betrouwbaarheid en zekerheid. Of het nu om een hangslot voor het tuinhuis gaat, een meerpuntsslot voor de voordeur of een slim alarm voor je nieuwe appartement, Yale regelt het voor jou. 

Als we vooruit kijken naar de komende decennia is het duidelijk dat Yale slimme stappen zet naar de toekomst, zichzelf positionerend als de marktleider in Smart Home beveiliging. Innovatie, technologie, veiligheidsstandaarden en misdaadscijfers hebben allemaal een invloed gehad op het huisbeveiligingslandschap. Yale staat hier ook op de voorgrond en is toonaangevend voor productontwikkeling die de toekomst vormt van de huisbeveiligingsmarkt.

smart living room

Als we even terug in de tijd gaan was de Smart Home nog een futuristische visie waar normale huishoud objecten acties kunnen ondernemen door middel van stemherkenning of afstandsbediening. Doorspoelen naar vandaag, waar het concept in het mainstream werd gekatapulteerd. 

Yale's overgang van mechanische naar elektronische producten ging van start in 2010, toen het eerste Smart Door Lock, de Yale Keyfree werd gelanceerd in de UK. Sindsdien is het aantal slimme producten aanzienlijk toegenomen en in 2016 werd Yale Smart Living gelanceerd, een compleet assortiment aan slimme producten die van op afstand kunnen bediend worden voor de beveiliging van uw huis.

Van Smart Home Alarms tot IP-camera's en bewakingscamera kits. Dit markeerde een groot keerpunt voor Yale en vanaf dit punt kunnen we zien hoe het bedrijf zich ontwikkelt.

Yale doorheen de tijd

smart living room