Smart Home Alarms

Algemeen

Hoe lang is de garantie van een Yale alarmsysteem geldig?

De garantie wordt gedekt door de verkoper en is maximaal twee jaar geldig.

Ik denk dat ik mijn alarminstallatie niet goed heb geïnstalleerd. Kan ik opnieuw beginnen?

Ja, dit is mogelijk. Zie de bijbehorende handleiding voor de ‘reset procedure’ van de fabrieksinstellingen. Je kunt dan het installatiegeheugen volledig wissen en helemaal opnieuw met de installatie beginnen. De instructies voor het resetten van je alarmsysteem kun je downloaden van de Yale-website.

Ik heb een groot gezin met veel familieleden - jong en oud - die op verschillende momenten het huis binnenkomen en weer vertrekken. Hoe kan ik hier het beste mee omgaan?

Wij raden aan om verschillende afstandsbedieningen te programmeren. De afzonderlijke leden van het gezin kunnen hun eigen afstandsbediening meenemen. Hiermee kunnen zij het alarm aan- en uitzetten, wanneer zij willen.

Het lijkt alsof er valse alarmen afgaan. Waardoor kan dit komen?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een vals alarm wordt afgegeven. Kijk goed naar de locatie en de omgeving van de sensoren. Let er bijvoorbeeld op dat de bewegingssensoren zich niet boven een radiator of een andere warmtebron bevinden. Zorg er altijd voor dat de apparaten stevig zijn bevestigd en dat de anti-manipulatie veren goed op hun plek zitten. Wij raden aan om de magnetische deurcontacten met schroeven te bevestigen. Dit is beter dan gewoon kleefstrips te gebruiken.

Hoe vaak moet ik de batterijen van mijn alarmsysteem verwisselen?

De batterijen moeten om de twee tot drie jaar worden vervangen. Elke sensor, sirene en elk bedieningspaneel geeft aan wanneer vervanging nodig is.

Zijn alle Yale-alarmsystemen volledig draadloos?

Alle sensoren zijn volledig draadloos. Er is geen hoofdbedrading nodig om jouw systeem te installeren. De enige aansluiting die je dient uit te voeren is de Smart hub zelf, dit met een DC-adapter en een internetaansluiting.

Ik ben verhuisd naar een nieuwe woning. Ik heb geen pincode om het alarm te gebruiken. Waar kan ik de code vinden?

Indien je de pincode vergeten bent dan dien je de Smart hub opnieuw te installeren en te resetten. Resetprocedures kun je vinden op de Yale-website. Download de benodigde instructies voor jouw systeem om de pincode opnieuw volgens de fabrieksinstellingen in te stellen.

Kan ik mijn nieuwe alarmsysteem testen zonder dat ik de buren lastig val?

Het Yale alarmsysteem heeft een handige "looptest"-functie. Hierdoor kun je de verschillende apparaten via radiobereik testen, zonder dat je een hoorbare alarmtest hoeft uit te voeren waardoor je de buren zou lastig vallen.

Huisdiervriendelijke Detectoren

Mijn huisdiervriendelijke bewegingssensor geeft op het bedieningspaneel manipulatiefouten aan. Wat kan ik hier aan doen?

Dit kan liggen aan het feit dat de bewegingssensor niet goed geplaatst is en problemen heeft omdat de anti-manipulatie veer niet op de juiste plek zit. Wij adviseren om dit te controleren.

Ik heb een huisdiervriendelijke bewegingssensor van Yale. Waarom gaat door mijn kat soms het alarm af?

Houdt er rekening mee dat er beperkingen zijn bij het gebruik van huisdiervriendelijke bewegingssensoren. Hoe hoger de sensor is gemonteerd, hoe groter het bereik voor huisdieren om het detectiegebied binnen te komen. Richt de sensoren niet direct op de trappen of de meubels waar het huisdier op kan klimmen.

Sirenes

Hoelang gaat de sirene af wanneer het alarm afgaat?

Wanneer de sirene afgaat, blijft deze gedurende een vooraf ingestelde tijd van vier of tien minuten klinken. Dit kun je zelf instellen. Het systeem wordt automatisch opnieuw ingeschakeld nadat deze periode voorbij is.

Ik heb een op het bedieningspaneel gebaseerd alarm, maar ik kan de sirenestoring niet uitschakelen. Waarom kan dat niet?

Het kan zijn dat je sirene niet goed is geprogrammeerd. Zorg ervoor dat de sirene "piept" wanneer een "storing-uit"-signaal vanuit het paneel wordt gezonden. Wanneer het probleem aanhoudt, probeer dan de sirene opnieuw "in te leren" en zorg ervoor dat de master/slave-schakelaar "4" op "uit" staat en dat je een bevestigende "piep" hoort tijdens de communicatie van het "leer-sirene"-signaal van het bedieningspaneel.

Ik ben mijn Yale alarmsysteem aan het installeren, maar ik kan de storingssirene niet uitschakelen. Waarom kan dat niet?

Het kan zijn dat jouw bedieningspaneel voor de sirene niet correct is geprogrammeerd. Zorg ervoor dat het groene ledlampje van het toetsenbord knippert wanneer er een storing-uit-signaal wordt gezonden. En dat je de "piep" ter bevestiging hoort klinken.

Wanneer het probleem aanhoudt, probeer dan de sirene opnieuw "in te leren" en zorg ervoor dat de master/slave-schakelaar "4" op "uit" staat en dat je een bevestigende "piep" hoort tijdens de communicatie van het "leer-sirene"-signaal van het bedieningspaneel.

Waarom krijg ik mijn sirene niet geprogrammeerd?

Probeer het sirenegeheugen te wissen door de "wis"-schakelaar 1 te bewegen. Herhaal daarna het "leer"-proces.

Mijn alarm gaat ‘s nachts regelmatig af, maar er worden geen berichten op het bedieningspaneel weergegeven. Wat kan hiervan de reden zijn?

Dit probleem wordt meestal veroorzaakt omdat de externe sirene zich op een ongunstige plek bevindt. Dit wordt erger tijdens slecht weer, bijvoorbeeld bij veel wind en storm. Zorg ervoor dat de anti-manipulatie veer niet in contact komt met weersinvloeden zoals water. Wanneer het probleem aanhoudt, wordt aanbevolen om de detectie van de radio-interferentie uit te schakelen.

Hoe en wanneer moet ik de batterijen van de sirene verwisselen?

De batterijen van de sirene moeten om de twee tot drie jaar worden verwisseld. De eenheid "piept' vijf keer bij het inschakelen van het systeem om aan te geven dat de batterij bijna leeg is. Schakel de sirene uit wanneer je de batterijen verwisseld. Verdere informatie vind je in de handleiding.

Welke voeding heeft de externe sirene?

De sirene werkt op standaard, niet-oplaadbare, D-type alkaline batterijen.

Kan ik gebruik maken van meer dan één externe sirene op mijn bedieningspaneel?

Ja, je kunt van meerdere sirenes gebruik maken. Er kan echter slechts één eenheid op het alarmsysteem worden geprogrammeerd.

Controlepaneel en toetsenbord

Ik installeer een nieuw controlepaneel gebaseerd systeem, waarom krijg ik steeds detector manipulatie alarmen?

Je moet er zeker van zijn dat je in programmeermode zit wanneer je de detectoren monteert op de muur, anders kunnen de gevoelige manipulatieveren van de detectoren het alarm aanzetten, zelfs wanneer hij in "Alarm uit" mode staat..

Er knippert continu een groen licht op mijn toetsenbord en ik kan mijn alarm niet gebruiken. Wat moet ik doen?

Je zit momenteel in de toetsenbord programmeermodus. Druk twee keer op de "uitschakel"-knop om uit deze modus te komen, zodat je alarm normaal kan worden ingeschakeld.

Mijn toetsenbord schakelt het systeem niet uit. Het schakelt het normaal in en ik hoor één keer een "piep" ter bevestiging, maar waarom schakelt het niet uit om twee keer een "piep" te laten klinken.

Controleer of de pincode van je toetsenbord correct is ingesteld. Het kan zijn blijven staan op de vooraf ingestelde code van de fabrieksinstelling. Probeer opnieuw de door jouw gewenste code in te stellen. Zorg dat er geen lange ingave tijden tussen de fasen van de instelprocedure van de pincode ontstaan.

Het controlepaneel geeft alleen datum en tijd weer, hoe weten we of het alarm aanstaat?

Als het alarm gezet wordt in 'Huis' modus, zal het display paneel 'Home'. In 'Weg' modus daarentegen zal het 'Alarm Aan' bericht verdwijnen na 5 minuten om dan alleen datum en tijd te tonen. 

Hebben Yale bedieningspanelen ingebouwde sirenes?

Ja, als uitbreiding van de externe sirene heeft u de optie het interne paneel alarm aan of uit te zetten.

Waarom "piept" mijn bedieningspaneel om de 30 seconden en is het gele waarschuwingslicht aan?

Er is sprake van een stroomstoring of "storing"-toestand in het systeem. Controleer of alle apparaten stevig aangedraaid zijn en of de DC-stroomadapter is aangesloten. Indien nodig kun je proberen het bedieningspaneel terug te zetten op de aan de wand gemonteerde achterplaat. Als je dit doet, zorg er dan voor dat het bedieningspaneel in de programmeermodus staat.

Raam en Deur Detectoren

Ik heb moeite met het "inleren" van mijn bewegingssensoren. Wat kan ik hieraan doen?

Wacht tot het rode licht ophoudt met knipperen, 30 seconden na het inbrengen van de batterijen, druk op de testknop. Wanneer het probleem aanhoudt, verwijder de batterijen van de sensor en breng deze opnieuw in. Herhaal het "inleer"-proces.

Ik wil mijn Yale alarmsysteem ’s nachts gedeeltelijk instellen. Welke instelling moet ik programmeren voor de sensoren boven?

Om de sensoren boven uit te sluiten, moeten deze als "Huis verlaten" worden geprogrammeerd wanneer de "Thuis"-modus is ingeschakeld.

Indien je het alarm al hebt geconfigureerd, kun je de instellingen voor elk apparaat bewerken in het submenu “Apparaten" van de programmeermodus.

Ik ben van plan om raamcontacten te gebruiken voor de speelkamer van mijn kinderen beneden. Kan ik deze zo programmeren dat er altijd een alarm afgaat wanneer een raam of ramen worden geopend?

Ja. De Yale alarmsystemen beschikken over een "24 uur"-instelling om altijd het alarm af te laten gaan wanneer een sensor wordt geactiveerd. Het alarm hoeft niet te zijn ingeschakeld om een sirene te laten afgaan door een sensor die als "24 uur" is geprogrammeerd, een nuttige toepassing voor de begane grond.

Ik heb een magnetisch contact op mijn voordeur. Waarom is het zo dat elke keer als ik mijn huis binnenkom, het alarm onmiddellijk afgaat zonder dat ik voldoende tijd heb om bij het bedieningspaneel te komen?

Een deurcontact op het toegangspunt moet worden geprogrammeerd als "Entree". Controleer onder het menu "Apparaten +/-", de programmering van het contact. Wijzig indien nodig van "Inbraak" of een andere modus, en test opnieuw.

Ik heb een schuur/garage. Kan ik op deze locatie een bewegingssensor gebruiken?

Je kan zonder problemen op deze locatie een sensor aanbrengen, mits deze binnen 30 meter van het bedieningspaneel is geplaatst.

Wij raden echter wel aan bij deze toepassing een deurcontact in plaats van een bewegingssensor te gebruiken. Zo wordt vals alarm veroorzaakt door insecten en knaagdieren voorkomen.

Ik heb huisdieren. Waarschijnlijk zorgen zij ervoor dat het alarm afgaat. Mocht dit het geval zijn, wat kan ik hier aan doen?

Dieren zullen hoogstwaarschijnlijk standaard bewegingssensoren laten afgaan wanneer het alarm is ingeschakeld. Een speciale serie van "huisdiervriendelijke bewegingssensoren" zijn ook beschikbaar. Je kan voor dit doel in plaats van een bewegingssensor ook een deurcontact gebruiken.

Op welke hoogte moet ik mijn bewegingssensoren plaatsen voor optimale prestatie?

De beste hoogte is 2,3 m boven de grond, geplaatst in een hoek van de kamer.

Waarom gaat het alarm bij een raamcontact niet af wanneer ik het raam open?

Plaats de magneet dichter bij het hoofdcontactblok. De opening mag niet meer dan 8 mm zijn. Soms moeten deuren en ramen van PVC worden afgesteld om de contacten en de magneten dichter bij elkaar te brengen.

Let erop dat de rode ledlamp aangaat wanneer je de magnetische contacten verbreekt.

Wat is het maximale bereik voor een bewegingssensoren om bewegingen te detecteren?

De bewegingssensor reageert op beweging tot op een afstand van 15 meter.

Moet het rode licht op mijn bewegingssensor knipperen?

De rode bewegingssensor -lichten knipperen niet om de batterijen te sparen. Wanneer je twijfelt of een bewegingssensor werkt, zorg dan dat de ruimte gedurende 60 seconden leeg is en test de bewegingssensor daarna door middel van de "wandeltest"-voorziening.

Alarm Accessoires

Hoeveel keypads kan ik in mijn systeem programmeren?

Zo veel als je maar wilt! Bedenk wel dat een bedieningspaneel een beschikbare "plek" van de ter beschikking staande twintig of veertig plaatsen gebruikt. Net zoals elk ander apparaat.

Mijn rookmelder leert niet in naar mijn bedieningspaneel. Hoe komt dit?

Men moet twaalf minuten wachten na plaatsen van de batterijen in een Yale-rookmelder. Het rode licht stopt dan met knipperen. Dan kan u op de testknop van de melder drukken.

Ik ben een senior en wil een panieknop installeren. Hoe moet ik dit doen?

Allereerst is het belangrijk om de "leer"-modus van het systeem ingeven. Zie de handleiding voor instructies. Druk daarna op de rode knop om paniekknop "in te leren". Houdt dit ingedrukt tot het rode led-licht aangaat.

Ik heb een alleenstaand schuur alarm van Yale, kan ik extra sleutel fobs kopen

Neen, de Yale Schuur alarmen zijn alleen beschikbaar met een enkele sleutelfob.

Moet ik me erover zorgen maken dat de buren hetzelfde alarmsysteem hebben? En kunnen zij mijn alarminstallatie uit te schakelen?

Nee. Alleen de apparaten die je hebt "ingeleerd" worden door jouw systeem herkend. Andere niet geprogrammeerde toebehoren storen het alarmsysteem niet.

Ik heb een afstandsbediening (sleutel fob) op mijn Yale alarmsysteem geprogrammeerd. Waarom kan ik mijn alarm niet uitschakelen tijdens testen?

Er moet eerst een sensor voor een toegangspunt worden geactiveerd voordat de afstandsbediening het systeem kan uitschakelen. Het systeem kan alleen tijdens deze toegangsperiode worden uitgeschakeld om ongeoorloofd gebruik van de afstandsbediening te voorkomen. Zorg ervoor dat je in ieder geval één sensor als "toegang" hebt geprogrammeerd (bijvoorbeeld een deurcontact bij de voordeur). Voer daarna de test opnieuw uit door eerst de toegangssensor te activeren.

Aangifte

Hoe doe ik aangifte van mijn home alarm?

Consulteer www.police-on-web.be voor registratie van uw alarmsysteem

Smart Home App

Welke telefoons zijn compatibel met de Yale Home app?

De laatste versie Yale Home app werkt op telefoons met Android 6.0*, iOS10 en nieuwe apparaten.

Omdat we onze producten en diensten continue verbeteren, behouden we ons het recht toe om deze vereisten te wijzigingen zonder voorafgaand bericht.

*Indien je een telefoon hebt met Android versie 4.2 tot 5.1.1 is er een oudere versie van de app beschikbaar die ondersteund wordt tot 31-12-2020.