Choose the right type of Lock | Security

Het juiste type slot kiezen

Ben je op zoek naar een fietsslot voor jouw fiets, maar weet je niet waar te beginnen? Deze blogpost ( samen met onze blog ‘Hoe werkt een fietskeurmerk’) bevat alles wat je moet weten voor het nemen van de juiste beslissing.

Bij de keuze van het juiste type fietsslot, is het belangrijkste om te weten dat je in principe op zoek bent naar een slot met de langste 'tijd om te openen' binnen een bepaald budget. Vergeet niet dat alle sloten (inclusief het slot aan je reiskoffer<, schuur, enz.) met het juiste gereedschap en met de juiste hoeveelheid tijd die daarvoor nodig is, kunnen worden geopend. Daarom is dit een van de kenmerken waarnaar je moet kijken bij de aankoop van jouw fietsslot.

Een van de gemakkelijkste manieren om erachter te komen hoe lang het duurt om jouw slot te kraken, is het gebruik van de Sold Secure-beoordeling. Die kent drie niveaus: goud, zilver en brons. Goud staat voor de langste tijdsduur, terwijl brons je de kortste duur biedt. Er zijn andere beveiligingsbeoordelingen die vergelijkbaar zijn, zoals ART en Thatcham, maar bij Yale gebruiken Sold Secure.

Wat zijn de drie belangrijkste kenmerken waarop u moet letten?

Bij alle verschillende soorten sloten die beschikbaar zijn, moet je rekening houden met drie hoofdkenmerken: betaalbaarheid, bruikbaarheid en veiligheid. Hier volgt een meer gedetailleerde beschouwing van de 3 meest populaire keuzes: beugelsloten, kettingsloten en combinatiekabelsloten.

BEUGELSLOT

Dit is een betaalbare optie, lichter dan kettingen en een goede balans tussen kosten en beveiliging. Het enige probleem is dat ze niet bevestigd kunnen worden om objecten die groter zijn dan de breedte van het slot.

Breakdown beugelslot

KETTINGSLOT

Kettingsloten bieden een maximaal beveiligingsniveau en zijn bestand tegen de meeste kleine ijzerzagen en betonscharen terwijl de gebruiker ze om grotere objecten kan bevestigen. Nadeel is dat ze zeer zwaar kunnen zijn en dus vaak een oplossing zijn wanneer jouw fiets, motorfiets of trailer op dezelfde plek blijft en het slot niet hoeft te worden meegenomen.

Breakdown chain lock

KABELSLOT

Dit zijn de lichtste en goedkoopste opties. Hoewel ze handig zijn, bieden ze slechts een elementaire beveiliging, waardoor men gewoonlijk de voorkeur geeft aan het gebruik ervan in combinatie met een van de andere sloten als je de fiets gedurende een langere periode zonder toezicht stalt.

Breakdown kabelslot

Nu je weet waar je op moet letten als je op zoek bent naar een fietsslot, kan je ons assortiment hier

bekijken.

Hoe gaat je jouw slot gebruiken:

Gewoonlijk is de tijdsduur dat jouw fiets zonder toezicht staat een goede indicatie voor het type slot dat je moet gebruiken. Voor korte perioden is een enkel beugelslot op een geschikte locatie voldoende. Voor een langere periode verwijder je het voorwiel en gebruik je een slot om het frame en het voor- en achterwiel samen vast te leggen. Als je van plan bent om jouw fiets 's nachts te laten staan of op het werk overdag, overweeg dan een kettingslot met maximaal beveiligingsniveau of een combinatie van een beugelslot en een kabel.

Aanbevolen vergrendeling

Jouw mening:

Fijn dat je onze blogpost leest. Wat is jouw mening? Laat ons hier weten wat je denkt, laat een bericht achter op Facebook en tag ons op Instagram!