Bike lock Security System header

De werking van een fietskeurmerk

Wie de werking van het keurmerk waaraan onze fietssloten voldoen wil begrijpen, moet heel veel informatie in zich opnemen. Wij helpen jou bij het begrijpen van de verschillende Sold Secure-klassen en wat je moet weten over de verschillende soorten sloten.

Wat is Sold Secure?

Goede vraag. Wat is Sold Secure en wie gaf ze toestemming om de beveiligingsniveaus van sloten te bepalen? Ten eerste is Sold Secure een onafhankelijke non-profit-organisatie, eigendom van de Master Locksmiths Association. Zij zijn gespecialiseerd in het keuren en certificeren van alle soorten sloten. Sold Secure werd oorspronkelijk opgericht in 1992 door de politie van Northumbria en Essex. Sold Secure heeft dus een betrouwbare geschiedenis om te beoordelen of de fietssloten die we gebruiken om onze eigendommen en bezittingen te beschermen, van goede kwaliteit zijn. Verderop in deze blog leggen we de verschillende beveiligingsniveaus uit.

Sold secure

Hoe werkt het?

Voor het verkrijgen van een Sold Secure-keurmerk moeten fabrikanten hun sloten aanbieden voor keuring en krijgen ze daarna een classificatie op basis van het beveiligingsniveau. Deze classificatie wordt gebaseerd op de tijd die nodig is om het slot te openen. De categorieën zijn: goud, zilver en brons.

Waarom gebruiken we die beoordeling?

Met de Sold Secure-beoordeling beschik je over een consequente maatstaf om fietssloten te vergelijken. Jouw verzekeringsmaatschappij weet waar zij aan toe is, wanneer je een slot met Sold Secure-keurmerk voor jouw fiets gebruikt. De politie werkt nauw samen met Sold Secure en de vakmensen die dagelijks met sloten hebben te maken. Je bent er dus van verzekerd dat uw slot aan de hoogste eisen voldoet.

Hoe werkt de classificatie?

Hier zie je de uitleg van de verschillende klassen:

Tijdsduur grafiek

Brons:

Deze klasse biedt bescherming tegen gelegenheidsdieven. Hiermee beschik je over een redelijke bescherming, maar als je van plan bent om jouw fiets langer dan een uur te stallen, dan je best de zilver-klasse kiezen.

Zilver:

Deze klasse is geschikt voor gebieden met een laag risico, zoals kleine plaatsen of dorpen. Wanneer je jouw fiets langer dan een uur buiten wil laten staan, is de goud-klasse het beste niveau voor jou.

Goud:

De beveiligingsklasse goud is bedoeld voor degenen die in een grote plaats, een stad of op een universiteitscampus wonen. Wanneer je jouw fiets langer dan een uur laat staan, is dit jouw beveiligingsklasse!

Waar moet ik verder nog rekening mee houden?

De classificatie is belangrijk, maar je moet ook bedenken welk slottype je wil gebruiken (bijvoorbeeld beugelslot, kabelslot enz.). De dikte van het slot is ook belangrijk. Wij hebben hier een complete blogpost voor jou geschreven om het juiste slottype te selecteren. En hier vind je een overzicht met de verschillende soorten van de populairste, beschikbare sloten:

BEUGELSLOT

Deze sloten, ook bekend onder de naam 'U-slot', fungeren als een enorm hangslot dat om vaste objecten en uw fiets kan worden bevestigd. Goede beugelsloten bieden een goede balans tussen prijs, bruikbaarheid en beveiliging. Ze zijn gewoonlijk goedkoper, lichter en gemakkelijker te gebruiken dan kettingsloten, terwijl ze toch een hoog beschermingsniveau bieden.

KETTINGSLOT

Dit zijn gewoonlijk lange kettingen (omhuld door een hoes om uw lakwerk te beschermen) gecombineerd met een zwaar uitgevoerd slot. Hoewel ze gemakkelijker om objecten kunnen worden bevestigd dan beugelsloten, zijn ze zwaarder en worden gewoonlijk gebruikt als een tweede vaste slot dat je kan achterlaten op plaatsen waar jouw fiets regelmatig langere perioden wordt gestald.

KABELSLOT

Kabelsloten zijn licht, relatief goedkoop en gemakkelijk mee te nemen. Ze zijn verkrijgbaar met sleutel of cijferslot en kunnen het beste worden gebruikt in combinatie met andere sloten die hierboven vermeld staan, omdat ze afzonderlijk gebruikt de minste afschrikking vormen voor dieven.

Producten van Yale

Sinds 1843 is Yale voorloper op het gebied van beveiligingsoplossingen. Wij hebben een wereldwijde betrouwbare reputatie en leveren sloten van elk type en functie in meer dan 125 landen. Als een van de oudste internationale merken behoort Yale tot de bekendste en meest gerespecteerde namen in de slotenindustrie met miljoenen Yale-sloten wereldwijd in gebruik. Je kan erop vertrouwen dat Yale veiligheid en gemoedsrust biedt, omdat Yale-sloten ontworpen zijn om de zaken te beschermen die jou nauw aan het hart liggen.

Ons assortiment fietssloten biedt ook voor jou een geschikt product. Klik hier om het assortiment te bekijken!

Jouw mening:

Fijn dat je onze blogpost leest. Wat is jouw mening? Laat ons hier weten wat je denkt, laat een bericht achter op Facebook en tag ons op Instagram!