ASSA ABLOY kondigt overname aan van Mauer®

/global/scaled/1024x446x0x0x1000x435/Local-BE-AABE VISUALS-AABE Website Visuals-News-News 2016-Callagy-Commercial-Insurance.jpg

ASSA ABLOY heeft Mauer®, een toonaangevende leverancier van hang- en sluitwerkproducten, overgenomen. Mauer heeft een productie afdeling in Bulgarije en een assemblagebedrijf met verkoopsunit in Nederland

Mauer® Nederland werd opgericht in 1978, heeft een omzet van meer dan €5 miljoen en biedt werk aan 22 mensen. Het bedrijf is gevestigd op een moderne, 2000 m2 grote locatie in Amersfoort.

Mauer® Nederland is gespecialiseerd in de assemblage van cilinderplatformen en het productaanbod omvat mechanische sloten, elektromechanische producten en scharnieren.

Toen hij de overname aankondigde, zei Tzachi Wiesenfeld, Executive Vice President van ASSA ABLOY en hoofd van de EMEA-divisie: ”Ik ben erg blij Mauer® te mogen verwelkomen binnen de ASSA ABLOY Group. De expertise en het productassortiment van Mauer® vormt een belangrijke aanvulling op ons aanbod en zal onze positie in de Benelux-regio versterken".

”Mauer®  is een innovatief bedrijf, zeker met betrekking tot cilinders, met een goede reputatie en een leidende positie in het sleutel- en slotenspecialistenkanaal in Nederland. De specialisatie van Mauer® Nederland in handelskanalen complementeert onze huidige business perfect” zegt John Ward, Market Region Manager van ASSA ABLOY Benelux.

Mauer® Nederland blijft opereren als een zelfstandige business unit, met het huidige managementteam dat het bedrijf zo succesvol heeft gemaakt.