ASSA ABLOY opnieuw in Forbes top 100 van meest innovatieve bedrijven

“Ik ben heel tevreden dat we met onze R&D zulke successen boeken” zegt Johan Molin, directeur en CEO.

ASSA ABLOY staat opnieuw in de top honderd van de meest innovatieve bedrijven van Forbes voor 2014 – gepubliceerd op 20 augustus

ASSA ABLOY blijft in deze lijst terugkomen, dit jaar op plaats 93 en in 2013 op plaats 78. Dit is een opmerkelijke prestatie, aangezien veel grote en gekende bedrijven de lijst niet haalden dit jaar.

“Innovatie is dé belangrijkste drijfveer voor organische groei, en de ruggengraat voor het marktsucces van ASSA ABLOY. Het is om die reden dat we onze investeringen in R&D meer dan verdubbeld hebben en we het aantal ontwikkelingsingenieurs met bijna 100% hebben doen stijgen. We zijn veruit de meest innovatieve leverancier van complete deur-openende oplossingen. Nieuwe producten die we de laatste drie jaar lanceerden overstegen onze doelstelling van 25%.

Forbes zegt dat hun ‘innovatie ranking’ anders in elkaar zit dan de meeste andere rankings, die meestal niet veel meer zijn dan populariteitswedstrijden, gebaseerd op eerdere prestaties of editoriale grillen. Forbes zegt dat het zich baseert op ‘de wijsheid van het volk’ – of meer specifiek, of investeerders ervan uitgaan dat een bedrijf het nu goed doet op vlak van innovatie, en dat in de toekomst ook zal doen.

De volledige lijst is hier beschikbaar en - ook al ligt de prioriteit bij innovatie - bevat hij ook informatie over de verkoopgroei van de verscheidene bedrijven van de  laatste 12 maand. 

Klik hier om naar forbes.com te gaan