Pers informatie

/Local/BE/News/2014/infographic_energy_matters_4.jpg

Aperio® - Energy Matters

Bespaar geld met draadloos batterijgestuurde toegangscontrole.

 

Bekabelde toegangscontroledeuren zijn duur: de installatie vereist een uitgebreide bedrading en de sloten moeten een permanente verbinding maken met het elektriciteitsnetwerk. Hierdoor worden enkel deuren met een zeer hoge beveiligingseisen opgenomen in de meeste toegangscontrolesystemen. Andere mechanische deuren met sleutels worden vaak niet gecontroleerd. ASSA ABLOY's Aperio® Technologie biedt nu kosteneffectieve toegangscontrole integratie aan voor niet bekabelde deuren met mechanische sloten.

Security managers die upgraden naar elektronische toegangscontrole worden geconfronteerd met een keuze tussen twee soorten mogelijkheden.

Het eerste type is uitgerust met een elektromagnetisch slot dat gekoppeld is met een RFID lezer. Zowel de magneten in deze standaard bedrade sloten en de lezers worden gevoed door elektriciteit.

Een tweede type slot, het ASSA ABLOY Aperio® assortiment, wordt gevoed met een lithium-ion batterij. Draadloze sloten met RFID lezers werken enkel wanneer dit gevraagd wordt door een gebruiker. Deze zijn niet verbonden met het elektriciteitsnetwerk en blijven niet permanent onder stroom als ze inactief zijn.

Dankzij een recente ontwikkeling in batterij gestuurde sloten van ASSA ABLOY, is er nu een geavanceerde toegangscontrole oplossing die zowel de installatie- en onderhoudskosten minimaliseert alsook de life-cycle en de energieverbruik doet krimpen. 

 

Voor meer informatie:

Piet Van den Bossche
Business Unit Access Control
Junior Manager
M: +32 (0)478 84 79 24
Piet.Vandenbossche@assaabloy.com